Wat is Nicotine-Salt?

Nic Salts is de natuurlijke staat van nicotine die wordt gemengd met vloeistof, waardoor een geschikte e-vloeistof ontstaat die kan worden verdampt. De nicotine in Nic Salts wordt beter in de bloedbaan opgenomen, in tegenstelling tot die van gedestilleerde nicotine in een typische e-vloeistof. Dit komt omdat de ‘zouten’ het PH-niveau van vloeistof veranderen, wat beter compatibel is met de menselijke fysiologie en zorgt voor een betere opname. Net als e-liquid bevatten Nic Salts veel minder gifstoffen dan sigaretten en zijn ze volledig TPD-conform onder EU/ UK-regelgeving.

 

Hoe verschilt Nicotine-Salt van E-liquid?

Standaard e-liquid geeft niet dezelfde nicotine-hit als Nic Salts, voornamelijk omdat het een gedistilleerde vorm van nicotine gebruikt. De nicotine in e-liquid wordt ook gebruikt in nicotine vervangende therapieën zoals pleisters, zuigtabletten, tandvlees en spray. Nicotine in e-liquid is een oplossing waarbij de puurste vorm van nicotine wordt gebruikt die vervolgens wordt gemengd met propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG) en smaakstoffen. Om te verdampen, moet het mengsel worden aangepast met benzoëzuur. Dit heeft lagere PH-niveaus die de alkaliteit in de vloeistof verminderen, waardoor deze bij een lagere temperatuur kan worden verdampt. Benzoëzuur wordt meestal gebruikt als conserveermiddel voor levensmiddelen.

Waarom kiezen voor Nic Salts?

Nic Salts zijn een ideale optie voor diegenen die op zoek zijn naar een betere nicotine-hit om de verslaving te beteugelen. Ze zijn ook een praktische optie voor diegenen die niet vaak kunnen vapen, omdat ze een langduriger nicotine-hit geven. Ze zijn een effectievere vorm van nicotinevervanging die het meest geschikt is voor mensen die meer dan één pakje sigaretten per dag roken.

Nicotine gehaltes die worden aangetroffen in Nicotine-Salt:

  • 25 mg
  • 35 mg
  • 50 mg