E-liquid is een vloeistof die in een e-sigaret gaat en word omgezet in damp. Er zijn echter veel verschillende soorten e-liquid op de markt te verkrijgen. We zullen alle soorten hier met je behandelen. Verschillende soorten e-sigaret apparaten vereisen verschillende soorten e-liquid. Bovendien zullen we bespreken waar het van is gemaakt en hoe het wordt gemaakt.

 

Wat zit er in e-liquid?

Er zijn twee ingrediënten die de damp maken. Die twee zijn propyleenglycol en plantaardige glycerine. De andere ingrediënten zijn nicotine en smaakstof. De nicotine en smaakstoffen maken ongeveer 8% tot 10% uit van de totale samenstelling van e-liquid. De rest van de vloeistof is de propyleenglycol, PG en plantaardige glycerine, VG. De nicotine in e-liquid is van farmaceutische kwaliteit en word gewonnen uit tabaksplanten. Omdat er nicotine in het product verwerkt zit wordt het gezien als een tabaksproduct.

 

Ingrediënten

  • Plantaardige glycerine (VG)
  • Propyleenglycol (PG)
  • Nicotine
  • Smaak

Propyleenglycol

Propyleenglycol, en voorheen PG genoemd in de vapengemeenschap, is een organische stof die onze beschaving al meer dan een eeuw gebruikt. PG wordt aangetroffen in alledaagse producten, van tandpasta tot shampoo tot medicijnen. Het wordt als veilig beschouwd voor inname door de mens. Een paar eigenschappen van Propyleenglycol zijn dat het op rook lijkt wanneer de vloeistof wordt verhit. Propyleenglycol wordt nog steeds gebruik omdat het de smaak heel goed draagt. Een andere eigenschap van Propyleenglycol is dat het een uitdrogend effect heeft. Dit veroorzaakt de troath-hit. Hoe lagen het PG gehalte hoe zachter de troath-hit.

 

Plantaardige glycerine

Plantaardige glycerine is een dikke, stroperige substantie die wordt gewonnen uit de palmplant. Er zijn andere manieren om plantaardige glycerine te krijgen, maar de palmplant is de belangrijkste bron die wordt gebruikt door bedrijven die e-liquid maken. Plantaardige glycerine, ook wel VG genoemd, wordt gebruikt in de voedselproductie, cosmetica, medicijnen en meer. VG kan worden gebruikt als zoetstof omdat het een zoete smaak heeft. VG is ook een conserveermiddel en wordt in veel verschillende soorten voedsel gebruikt. Je vindt het ook in de meeste lotions en cosmetica. Plantaardige glycerine wordt als veilig voor menselijke consumptie beschouwd.

 

Als je op de markt kijk heeft bijna elke e-liquid ten minste een VG-gehalte van 50%. Waarom wordt Plantaardige glycerine gebruikt in e-sigaretten? Het simpele antwoord is dat het veel damp maakt. Eigenschappen van Plantaardige glycerine zijn, het is zachter van smaak ten opzichte van propyleen-glycol en het produceert meer damp.